Over mij

 

” Waarnemen is het duurzaamste van alle genoegens des levens “

 

Geboren in 1963 en al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de fotografie.

Mijn eerste analoge camera was een Practica maar die werd al snel vervangen door een Canon. Van het merk Canon ben ik nooit meer afgestapt. In het analoge tijdperk heb ik een eigen DOKA gehad en daardoor een ruime ervaring met ontwikkelen en afdrukken. Vooral het fröbelen met licht en chemie was in die tijd een aangename hobby.

Veel te laat ben ik overgestapt op de digitale fotografie.  “Da’s veuls te medern”, en niet zo mooi als analoge fotografie. Dit tekent ook mijn insteek en kijk op fotografie. Maar uiteindelijk bleek digitale fotografie wel mooi te zijn en dus was ik al snel om. Na de Canon 400D is de huidige Canon 60D een prachtige camera om de wereld om mij heen vast te leggen. Met de nadruk op “de wereld om mij heen” want die is al mooi en ontroerend genoeg. Van mij dan ook geen foto’s uit verre landen of zonnige oorden, maar gewoon foto’s van Korendijk, Hoekse-Waard en de rest van Nederland.

In schilderijen kun je veel meer fantasie kwijt dan in fotografie. Rien Poortvliet was één van die schilders die dat meesterlijk kon. Als fan van Rien Poortvliet probeer ik altijd met zijn bagage te kijken en te fotograferen gewoon omdat ik dat mooi vind. Al realiseer ik me terdege dat een foto nooit geen Poortvliet wordt. Het tegendeel is dan ook waar dat een schilderij van Poortvliet nooit geen foto kan zijn.   Fotografie moet vooral mooi zijn.

Omdat ik vaak foto’s maak waarvan ik denk dat ze op een of andere manier mooi zijn wil ik ze ook graag delen met anderen. Andere mensen kunnen daar weer een heel andere kijk op hebben. Wat ik mooi vind kan door een ander ervaren worden als afschuwelijk.

Van mij geen flitsende vlotte moderne kunst, maar gewone fotografie met een oer-Hollandse insteek. Prachtige Hollandse tradities, Landschappen, Cultuur en Nostalgie, ik kan er geen genoeg van krijgen. En heerlijk om in rond te banjeren. Want laten we eerlijk zijn: we houden ook allemaal van die oer-Hollandse bekrompenheid.

Gastenboek.

Geen gastenboek, maar via het contactformulier is het mogelijk om kritiek te leveren dan wel adhesie te betuigen. Opmerkingen of vragen, graag via het formulier.

 

Foto’s bestellen.

Wanneer u een foto ziet die u zou willen hebben dan kunt u via het contactformulier contact opnemen.

Alle foto’s op de site zijn auteursrechtelijk beschermt en vallen derhalve onder die geldende bepalingen.

 

Fotograaf bestellen ?

Of het nu gaat om de kinderen, familie, de hond, het paard of elk ander denkbaar onderwerp dan kunt u ook via het contactformulier of telefonisch vragen naar de mogelijkheden. Bedenk wel dat voor mij geldt dat fotografie vooral een hobby moet blijven.